Namaste Yoga Novi Zagreb trenerica Jelena Štimac Tepša, yoga poza za donji dio kralježnice

Tko je vaša instruktorica?

Osnivačica studija Namaste Yoga Zagreb i instruktorica yoge, Jelena Š. Tepša ima dugogodišnje iskustvo prakticiranja yoge i redovite prakse u kojoj prepoznaje konkretne dobrobiti ove drevne tehnike na fizičko tijelo i suptilnije aspekte čovjeka. U tome prepoznaje i svoj poziv te 2017. godine upisuje i završava obuku i edukaciju za instruktora yoge TT 200 RYT u Školi Yoge Zagreb te stječe međunarodno priznatu diplomu. U istoj školi nastavlja daljnje školovanje i naprednu obuku za instruktora yoge TT 500 RYT. Jelena je ujedno stekla i verifikaciju diplome za instruktora yoge priznatu od Ministarstva znanosti i obrazovanja, Republike Hrvatske. Od tada, aktivno vodi yogu te ima iskustvo u radu s ljudima, empatiju i volju za pomoći drugima kroz yogu.

Jelena je pravnica po struci te je radila dugi niz godina, više od 10 godina, na uredskim poslovima na odgovornim pozicijama. Tako da joj je svakodnevno sjedenje satima pred računalom blisko, kao i stres i odgovornost takvog posla i načina života. Pojavili su se problemi i bolovi u leđima, u kralježnici, a činjenica majčinstva i poroda svakako je doprinijela progresiji u bolovima u donjem dijelu leđa kao odgovor tijela na stres. Tu je i nezavidan stil života, ubrzani, sa nedostatkom slobodnog vremena i vremena za sebe.
Namaste Yoga Novi Zagreb trenerica Jelena Štimac Tepša, yoga poza stoj na glavi

Jelenina poruka vama

Yoga je pokazala put, da postoji nešto više, nešto bolje, što može pomoći, olakšati svakodnevicu, olakšati brojne probleme s kojima se suočavamo. Bez obzira radi li se o konkretnim fizičkim problemima ili se takav stil života reflektirao nepovoljno na psihu, što je dovelo do tjeskobe, depresije, anksioznosti, nemira, nedostatka volje, smisla, nesanice... Puno je toga pred nama, puno svakodnevnih iskušenja i puno toga što moramo napraviti, a tako malo vremena preostaje za nas, da živimo istinski sretni, zadovoljni, zahvalni na malim stvarima u životu, na svemu. Tako je dragocjeno vrijeme provedeno sa ljudima koje volimo, no uživamo li zaista u svakom trenutku, jesmo li istinski zahvalni? Ili smo rastreseni s onim što još moramo napraviti, nezadovoljni jer ne mijenjamo svoju okolinu, ne mijenjamo sebe. Kroz tehnike yoge čovjek ima priliku raditi na sebi, vježbajući tijelo kroz asane radimo i na suptilnijim aspektima. Yoga je toliko duboka da je nemoguće opisati sve dobrobiti prakticiranje te drevne tehnike, treba ih jednostavno iskusiti. I nema tu religije, stani na prostirku i radi, have to be done, kako bi rekli naši učitelji i budi zahvalan da imaš priliku vježbati i raditi na sebi, mnogi to nemaju.

Om shanti shanti shanti…


Što drugi kažu o nama
Pročitajte prekrasan članak koji je objavio super1.telegram ovdje. Kako yoga može pomoći u borbi protiv stresa i kako možemo kroz tehnike yoge transformirati svoj život.


Yoga online, yoga, bolovi u leđima, anksioznost, depresija, napadaji panike, yoga

Disbalanse u tijelu i umu moguće je regulirati kroz yoga praksu